fbpx
    Home / Opskrifter med 1883 Æble sirup

    Opskrifter med 1883 Æble sirup

    ÆBLE/HAVRE PANDEKAGER MED ROSMARIN

    Her er en pandekage med bid i, fyldt med havre og æble og med et hint af rosmarin.

    Dette skal du bruge:

    • 3 æg
    • 1 dl Cheasy skyr vanilje
    • 1 tsk finthakkede friske rosmarinblade
    • 1 groftrevet æble, fx pink lady (ca. 125 g)
    • 2 spsk 1883 Æble sirup
    • 75 g finvalsede havregryn (ca. 13⁄4dl)
    • 55 g hvedemel (ca. 1 dl)
    • 1 tsk stødt kanel
    • 1⁄2 tsk stødt kardemomme
    • 1⁄4 tsk groft salt
    • 25 g smør

    Sådan gør du:

    1. Pisk æg og skyr sammen med fx en elpisker.
    2. Tilsæt æble og rosmarin og rør det godt sammen.
    3. Vend havregryn, mel, kanel, kardemomme og salt sammen.
    4. Lad 1⁄3 af smørret blive gyldent i en pande.
    5. Fordel 4 små pandekager i panden (ca. 2 spsk pr. pandekage). Steg dem ved jævn varme ca. 3 min. – på hver side. Gentag med resten af smørret og dejen.
    6. Server pandekagerne sammen med vaniljeskyr, 1883 æble sirup og æble i skiver.
    Opskrift fra Arla

    LAGKAGE MED ÆBLE, KARAMELFLØDESKUM OG VALNØDDEKROKANT

    En skøn lagkage med flødeskum, karamel og æble. Lagkagen kan spises hele året, men passer især godt til efterår og vinter.

    Dette skal du bruge:

    • 50 g valnøddekerner
    • 175 g sukker (ca. 2 dl)
    • 1⁄2 liter Karolines Køkken Piskefløde 38%
    • 5 røde æbler, fx gråsten
    • 4 spsk friskpresset citronsaft
    • 2 1⁄2 spsk sukker
    • 1 spsk friskpresset citronsaft
    • 1 spsk sukker
    • 1⁄4 liter Karolines Køkken Piskefløde 38%
    • Lagkage bunde
    • 2 spsk 1883 Æble sirup

    Sådan gør du:

    1. Læg valnødderne tæt sammen på et stykke bagepapir.
    2. Kom sukkeret i en tykbundet gryde i et jævnt lag.
    3. Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten. Rør til sukkeret er helt smeltet – det går stærkt.
    4. Tag gryden af varmen og hæld ca. 4 spsk karamel over valnødderne – brug en metalske.
    5. Kom fløden i resten af karamellen og kog blandingen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er smeltet igen.
    6. Frys karamelfløden i ca. 2 timer.
    7. Riv æblerne groft og vend dem efterhånden i citronsaft og sukker, så de ikke bliver brune.
    8. Tilsæt 1883 Æble sirup til karamelfløden. Og pisk karamelfløden let og luftigt.
    9. Læg en lagkagebund på et fad.
    10. Fordel halvdelen af de revne æbler på bunden og derefter halvdelen af karamelflødeskummet. Gentag med en bund, resten af de revne æbler og karamelflødeskummet. Læg den sidste bund øverst og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.
    11. Skær det halve æble i tynde skiver og læg dem i citronsaft og sukker.

    Lige inden serveringen

    1. Hak de karamelliserede valnødder groft.
    2. Pisk fløden til et let skum.
    3. Fordel flødeskummet, fx med en paletkniv, så lagkagen er dækket helt af flødeskum.
    4. Pynt med valnøddekrokant og skiver af æble.

    Tips

    Kagen kan stå fra dag til dag i køleskabet, men skal først pyntes med det hvide flødeskum, valnøddekrokant og æble lige inden serveringen.

    I stedet for valnødder kan du bruge hasselnødder eller mandler.

    Opskrift fra Arla