fbpx
    Home / Opskrifter med 1883 Almindelig the sirup

    Opskrifter med 1883 Almindelig the sirup

    NØDDE- OG KERNEKAGE MED TE OG INGEFÆR

    Nødder, mandler og græskarkerner giver crunch til denne bradepandekage. Ingefær og citronsaft giver pift til glasuren.

    Alt du skal bruge er:

    Kagen:

    • 200 g blødt smør
    • 175 g sukker (ca. 2 dl)
    • 3æg
    • 1 spsk friskpresset citronsaft eller 1883 citron sirup
    • 175 g hvedemel (ca. 21⁄2 dl)
    • 2 tsk stødt ingefær eller 1883 ingefær sirup
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 dl 1883 almindelig the sirup
    • 75 g grofthakkede hasselnøddekerner
    • 75 g grofthakkede valnøddekerner
    • 75 g grofthakkede mandler 50 g græskarkerner
    • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

    Glasur:

    • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
    • 2 tsk stødt ingefær
    • 2 1⁄2 spsk friskpresset citronsaft eller 1883 citron sirup

    Sådan gør du

    Kagen:

    1. Pisk smør og sukker til det smuldrer.
    2. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk til blandingen er let og luftig.
    3. Tilsæt citronsaft.
    4. Bland mel, ingefær og bagepulver. Vend det i dejen skiftevis med teen.
    5. Bland de 2 slags nødder, mandler, græskarkerner og citronskal og vend forsigtigt nøddeblandingen i dejen.
    6. Beklæd en bradepande (ca. 22 x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri.
    7. Bag kagen midt i ovnen. Lad den blive lun eller køle helt af.

    Glasur:

    Bland flormelis og ingefær. Rør citronsaften i til en tyk glasur og fordel den på kagen. Lad glasuren stivne.

    Tips

    Glasuren kan evt. pyntes med lidt græskarkerner. Du kan erstatte glasuren med 150 g smeltet chokolade ​rør ca. 15 g smør i den smeltede chokolade (så bliver den nemmere at skære).

    Bagetid

    Ca. 45 min. ved 175°.

    Opskrift fra: Karolines Køkken

    ICEBLEND MED 1883 THE- OG KANEL SIRUP

    Alt du skal bruge er:

    • 2cl 1883 Kanel sirup
    • 1cl 1883 The sirup
    • 15cl kold mælk
    • 3 tsk vanilje is

    Sådan gør du:

    1. Hæld alle ingredienserne i en blender.
    2. Blend det hele i 10-15 sekunder.
    3. Hæld op i et glas og nyd den fyldige smag.

     

    Opskrift fra: 1883 Maison Routin