fbpx
    Home / Opskrifter med 1883 Appelsin sirup

    Opskrifter med 1883 Appelsin sirup

    APPELSIN / ABRIKOS SMOOTHIE

    Smuk og farverig smoothie med tørrede abrikoser. Lav den med frisk appelsin eller appelsinjuice alt efter humør.

    Dette skal du bruge:

    Dagen før

    • 1⁄2 dl minimælk

    Smoothie

    • 2 spsk grofthakkede tørrede abrikoser eller 1883 abrikos sirup
    • 1 dl iskold minimælk
    • 1 1⁄2 dl iskold appelsinjuice
    • 1883 Appelsin sirup

    Pynt

    • Friske mynteblade appelsin

    Tilbehør

    • 1 sugerør

    Sådan gør du:

    Dagen før

    Frys mælken til isterninger.

    Smoothie

    1. Kom abrikoserne og den kolde mælk i et højt smalt blenderglas og blend ved højeste hastighed til frugten er findelt.
    2. Tilsæt “isterninger”, juice og sirup.
    3. Blend et kort øjeblik og smag til.
    4. Hæld appelsinsmoothien i et højt glas og server straks.

    Tips

    I stedet for “isterninger” kan drikken laves med 11⁄2 dl iskold minimælk.

    I stedet for juice kan smoothien tilberedes med 1 lille appelsin. Skær en skive af appelsinen – til pynt og pil resten. Skær appelsinen i mindre stykker og blend mælk med appelsinstykker og abrikos til blandingen er finddelt. Tilsæt “isterninger”. Blend et kort øjeblik, smag til og server straks.

    Opskrift fra Arla

    GRÆSKARSUPPE MED KARDEMOMME OG APPELSIN

    Græskarsuppe med kardemomme og appelsin er en dejlig ret med inspiration fra USA. Glæd dig til at nyde denne lækre og varmende suppe.

    Dette skal du bruge:

    • 8 grønne kardemommekapsler – frøene herfra
    • 10 g smør
    • 250 g hokkaido græskar i tern
    • 6 kartofler i tern (ca. 250 g)
    • 1 liter hønsebouillon
    • 3 stykker appelsinskal (usprøjtet) (ca.3x6cm)
    • 1 dl Karolines Køkken Græsk inspireret yoghurt 10%
    • 2 spsk 1883 Appelsin sirup
    • Friskkværnet peber
    • 2 dl iskold Karolines Køkken®Græsk inspireret yoghurt 10%
    • 1 dl klippet frisk purløg

    Pynt

    • Purløg

    Tilbehør

    • 240 g groft brød

    For at have et helt aftensmåltid kan du servere

    • 100 g groft brød
    • 300 g pærer
    • 100 g Riberhus ML 16 (30+)

    Sådan gør du:

    1. Knus kardemommefrøene – evt. i en morter.
    2. Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
    3. Svits græskar og kartofler i ca. 1 min.
    4. Tilsæt bouillon, appelsinskal og de knuste kardemommefrø.
    5. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til grøntsagerne er møre.
    6. Fjern appelsinskallerne.
    7. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op).
    8. Blend hver portion ved hurtigste hastighed ca. 30 sek. eller til suppen er glat.
    9. Hæld den tilbage i gryden.
    10. Bland yoghurt med 1 dl af suppen og rør derefter blandingen i suppen sammen med 1883 appelsin sirup, salt og peber.
    11. Bring atter suppen til kogepunktet under omrøring – suppen må ikke koge. Smag suppen til.
    12. Kom græskarsuppen i en varm skål og server den straks sammen med iskold yoghurt og purløg på toppen.
    Opskrift fra Arla