Home / Opskrifter med 1883 Aprikos sirup

    Opskrifter med 1883 Aprikos sirup

    APPELSIN / ABRIKOS SMOOTHIE

    Smuk og farverig smoothie med tørrede abrikoser. Lav den med frisk appelsin eller appelsinjuice alt efter humør.

    Dette skal du bruge:

    Dagen før

    • 1⁄2 dl minimælk

    Smoothie

    • 2 spsk grofthakkede tørrede abrikoser eller 1883 abrikos sirup
    • 1 dl iskold minimælk
    • 1 1⁄2 dl iskold appelsinjuice
    • 1883 Appelsin sirup

    Pynt

    • Friske mynteblade appelsin

    Tilbehør

    • 1 sugerør

    Sådan gør du:

    Dagen før

    Frys mælken til isterninger.

    Smoothie

    1. Kom abrikoserne og den kolde mælk i et højt smalt blenderglas og blend ved højeste hastighed til frugten er findelt.
    2. Tilsæt “isterninger”, juice og sirup.
    3. Blend et kort øjeblik og smag til.
    4. Hæld appelsinsmoothien i et højt glas og server straks.

    Tips

    I stedet for “isterninger” kan drikken laves med 11⁄2 dl iskold minimælk.

    I stedet for juice kan smoothien tilberedes med 1 lille appelsin. Skær en skive af appelsinen – til pynt og pil resten. Skær appelsinen i mindre stykker og blend mælk med appelsinstykker og abrikos til blandingen er finddelt. Tilsæt “isterninger”. Blend et kort øjeblik, smag til og server straks.

    Opskrift fra Arla

    ABRIKOS- OG YOGHURTIS

    Mangler du inspiration til en lækker dessert? Så prøv denne friske og festlige abrikos- og yoghurtis.

    Dette skal du bruge:

    • 2 dåser halve, syltede abrikoser (a ca. 410 g)
    • 2 spsk. 1883 Abrikos sirup
    • 175 g sukker (ca. 2 dl)
    • 4 tsk majsstivelse, fx maizena
    • 1 1⁄4 dl akaciehonning
    • 1⁄2 liter Karolines Køkken Græsk inspireret yoghurt 10%

    Pynt

    • Frisk citronmelisseblad

    Tilbehør

    • 1 flaske sød mousserende hvidvin

    Sådan gør du:

    1. Bland abrikoser og 1883 abrikos sirup med lage i en food processor/blender ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek.
    2. Bland sukker og majsstivelse i en gryde.
    3. Tilsæt honning og abrikospuré.
    4. Varm abrikosblandingen ved kraftig varme og under omrøring til den jævner.
    5. Afkøl blandingen og vend den i yoghurten.
    6. Hæld ismassen i en form (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie.
    7. Frys isen i ca. 24 timer.
    8. Rør i den 3-4 gange under indfrysningen.
    9. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
    10. Pisk isen blød med en håndmixer og anret isen i høje portionsglas.
    11. Pynt med citronmelisse.
    12. Server resten af isen i en skål ved siden af.
    13. Hæld vinen over isen i portionsglassene (gerne inde ved bordet) og server resten af vinen til.
    Opskrift fra Arla