Home / Opskrifter med 1883 Banan sirup

    Opskrifter med 1883 Banan sirup

    Durumboller med banan og ingefær

    Dejlig bolle med sej krumme. Den friske ingefær kan varieres med krydderier, fx stødt ingefær eller kanel.

    Dette skal du bruge:

    • 2 dl Arla A38 naturel 1,5%
    • 2 dl vand – lillefingervarmt
    • 20g gær
    • 1⁄2 spsk groft salt
    • 2 modne bananer og/eller 3 spsk 1883 banan sirup
    • 1 1⁄2 spsk fintrevet frisk ingefær
    • 1 spsk honning
    • 200 g durummel (ca. 31⁄2 dl)
    • 500 g hvedemel

    Pensling

    • Vand

    Sådan gør du:

    1. Rør 1 dl yoghurt med vand og udrør gæren heri.
    2. Tilsæt salt.
    3. Mos bananerne fint og rør dem sammen med ingefær, honning og resten af yoghurten. Rør det i gærblandingen.
    4. Tilsæt durummel og rør godt.
    5. Tilsæt hvedemel – til dejen slipper skålen.
    6. Ælt dejen igennem, men sørg for, at den stadig er let og klistret.
    7. Dæk den til og lad den efterhæve køligt i ca. 3 timer – ikke i køleskabet.
    8. Klip dejen i stykker uden at ælte den, og fordel de 14 bløde klumper dej på en plade med bagepapir.
    9. Lad bollerne efterhæve tildækket i 1 time.
    10. Pensl dem med vand og drys med durummel.
    11. Bag bollerne midt i ovnen.

    Bagetid

    Ca. 15 min. ved 225°.

    Opskrift fra Arla

    RÅ GRØD MED SKYR, RUGFLAGER OG FRUGT

    Kold og ukogt grød lyder måske specielt, men faktisk overrasker den ved at være et hit for både grødelskere og dem, der ikke er til klassisk varm grød.

    Dette skal du bruge:

    • 1 dl Cheasy skyr naturel
    • 2 dl kærnemælk
    • 1 spsk flydende honning
    • 2 spsk 1883 banan sirup
    • 1⁄2 tsk vaniljepulver
    • 1 æble i tern (ca. 125 g)
    • 100 g grovvalsede rugflager, havre- eller bygflager (ca. 21⁄2 dl)
    • 75 g blåbær
    • 25 g ristede og grofthakkede hasselnøddekerner
    • 1 banan i mindre stykker
    • 1⁄2 dl Cheasy skyr naturel
    • 2 spsk hybenmarmelade

    Sådan gør du:

    1. Bland skyr, kærnemælk, honning, vaniljepulver, æbletern og halvdelen af flagerne sammen.
    2. Blend med en stavblender blandingen til en jævn grød.
    3. Tilsæt resten afflagerne sammen med blåbær (gem nogle til pynt), hasselnødder og banan. Smag til.
    4. Anret grøden i en skål med skyr, hybenmarmelade og blåbær fordelt på toppen.
    Opskrift fra Arla