fbpx
    Home / Opskrifter med 1883 Blåbær sirup

    Opskrifter med 1883 Blåbær sirup

    MARENGSKYS MED BLÅBÆR

    Dette skal du bruge:

    • Æggehvider
    • 110g Sukker
    • 2 spsk 1883 blåbær sirup
    • 0.5 dl.Græsk yoghurt 10%
    • 1 spsk.Flormelis
    • 1 dl.Piske-fløde
    • 100g Friske hindbær
    • 0.5 spsk. Rørsukker
    • 100g Friske blåbær

    Sådan gør du:

    1. Tænd ovnen på 110°. 
    2. Pisk æggehviderne med 2 spsk af sukkeret, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne, og pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens. 
    3. Kom 2 spsk marengs i en skål, og rør det hurtigt sammen med 1 tsk blåbærmarmelade – vend det forsigtigt i den øvrige marengs, der må gerne være striber i marengsen.
    4. Form 8-10 små toppe af marengs med en lille spiseske på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 15 min. Afkøl blåbær-marengskyssene på en rist.
    5. Pisk fløden til skum. Rør græsk yoghurt med flormelis og 1½ spsk blåbærmarmelade, og vend det sammen med flødeskummet.
    6. Kom hindbær i en skål, og drys dem med rørsukker. Lad bærrene trække indtil sukkeret er opløst – mos bærrene med en gaffel til en bær-sauce. 

    Anretning

    1. Flæk forsigtigt marengs-toppene, og fyld dem med blåbær-fløde og friske bær. Eller læg de fladere marengs på en tallerken, og kom creme og bær herpå og en marengs med flot top øverst.
    2. Servér dine marengskys pyntet med friske bær og hindbærsauce.
    Opskrift fra Coop

    SODAVANDIS MED HYLDEBLOMST OG BLÅBÆR

    Dette skal du bruge:
    • 100 g Blåbær, friske
    • 1 dl. 1883 blåbær sirup blandet op med vand.
    • 1 dl.Hyldeblomstsaft

     

    Sådan gør du

    1. Skyl og dup bærrene tørre. 
    2. Fyld blåbærerne i formene 
    3. Hæld hyldeblomstsaft over, og frys isene ned. De er klar efter 6 timer.
    Opskrift fra Coop