fbpx
    Home / Opskrifter med 1883 Chokoladekage sirup

    Opskrifter med 1883 Chokoladekage sirup

    PANDEKAGETÅRN MED 1883 CHOKOLADE SIRUP

    pandekager

    Lækre, søde pandekager med en frisk smag af citron og kardemomme, stablet med fløjlsblød chokolade og friske bær.

    Dette skal du bruge:

    Pandekagedej

    200 ghvedemel
    4 tsk.sukker
    tsk.salt
    tsk.kardemomme
    revet skal af en halv citron
    3 stkæg
    2 dl.øl eller danskvand
    3 dl.mælk
    50 gsmør, smeltet og afkølet

    Chokoladetopping

    1883 chokoladekage sirup

    Pynt

    300 gfriske bær, fx blåbær, hindbær og kirsebær
    flormelis

    Sådan gør du:

    1. Bland hvedemel, sukker, salt, kardemomme, citronskal i en skål. Pisk æggene sammen. Lav en lille fordybning i midten af melblanding og hæld æggene heri. Pisk æggene ind i melet og tilsæt øl/danskvand og mælk gradvist så dejen bliver jævn og uden klumper.
    2. Pisk smeltet smør i dejen, lidt af gangen. Lad dejen hvile tildækket i 10-15min.
    3. Varm en lille pande op og steg pandekagerne (ca.½ dl dej af gangen) ved middel varme 1-2 min på hver side til de er gyldne.
    4. Slut af med 1883 chokolade sirup og masser af friske bær på toppen og drys med flormelis lige inden servering.
    Opskrift og billede fra Samvirke

    FLØDEBOLLER MED MOKKA OG CHOKOLADE

    Flødeboller
    Smagen er dejlig rund og karamelagtig i disse luftige moccaflødeboller. Et lille drys salt sikrer, at kaffesmagen ikke bliver alt for bitter.

    Dette skal du bruge:

    50 gFriskbrygget, stærk kaffe
    125 gsukker
    1 stk.vaniljestang
    60 gGlukosesirup
    75 gæggehvider (evt. pasteuriserede)
    1 tsk.salt
    1 tsk.evt. instant kaffepulver (f.eks. Nescafe) eller malede kaffebønner
    20 stkflade nøddesmåkager eller små vafler (f.eks. Urtekram mini speltvafler)
    250 g250 g god, mørk chokolade, smeltet/tempereret
    2 spsk1883 chokoladekage sirup

    Sådan gør du:

    1. Hæld kaffe, sukker (gem 1 spsk.), vaniljestang og glukose i en gryde, og bring det i kog over middel/høj varme.
    2. Lad sukkerblandingen koge i ca. 10-15 min., til den når en temperatur på 117-118 grader (til massen er tyknet til sirup, og konsistensen er karamelagtig, når den dryppes på en kold tallerken). Pisk imens æggehviderne stive med salt. det resterende sukker og 1883 chokolade sirup.
    3. Når sukkerblandingen har nået den rette temperatur, hældes den i en tynd stråle i æggehviderne under konstant piskning (brug en elspisker). Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 10 min. piskning , så hav tålmodighed).
    4. Smag til med 1883 karamel sirup, og kom det i en sprøjtepose (evt. med glat tyl).
    5. Sprøjt forsigtigt skum ud på hver nøddekage, så det former en høj top. (Har du ikke en sprøjtepose, så smør skummet på med en dejskraber, så overfladen er glat og pæn).
    6. Lad flødebollerne stå 2-4 timer ved stuetemperatur, så skummet sætter sig (det bliver fastere, jo længere de står).
    7. Overtræk flødebollerne med chokolade. Det gøres nemmest ved at smelte ekstra chokolade og dyppeflødebollerne heri, alternativt kan flødebollerne sættes på en hulske og overhældes med chokolade, til det dækker, eller chokoladen kan pensles på.
    8. Drys evt. med pynt, og lad chokoladen størkne inden servering.
    Opskrift og billede fra Samvirke