Home / Opskrifter med 1883 Gul Citron sirup

    Opskrifter med 1883 Gul Citron sirup

    CITRONMÅNE

    citron måne

    Plejer du at købe din citronmåne hos købmanden? Her har du en nem opskrift, så du kan lave din helt egen hjemmelavede citronmåne, med masse af smag fra citron.

     

    Dette skal du bruge:

    • 500 g smør
    • 500 g sukker
    • 500 g hvedemel
    • 8 stk. æg
    • 0,5 tsk. bagepulver
    • 3 tsk. vaniljesukker
    • 4 spsk. 1883 gul citron sirup
    • 2 stk. økologiske citroner
      (skallen herfra)

    Sådan gør du:

    1. Smørret røres blødt, sukkeret drysses i under omrøring. Æggene tilsættes, et ad gangen. Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen et par gange og blandes i dejen lidt efter lidt. Til sidst tilsættes 1883 gul citron sirup og revet citron skal.
    2. Dejen kommes i en rund smørsmurt kageform, der sættes i kold ovn. Temperaturen sættes til 165 grader, og kagerne bages 1 time og 15 min.
    3. Lad kagen køle af og lav en glasur af citronsaft og florsukker og meget gerne et par dråber knaldgul frugtfarve, hvis dette kan skaffes.
    Opskrift fra dr.dk
    Billede fra Dr. Oetker

    SQUASH-SPAGHETTI MED KØDBOLLER OG CITRON-HYTTEOST

    pasta og kødboller

    Dette skal du bruge:

    Kødboller:

    • 400 g Hakket kyllingekød
    • 150 g Karolines Køkken Hytteost 4,5%
    • 1 stk. Æg
    • 3 spsk. Finvalsede havregryn
    • 2 fed Hvidløg, finthakket
    • 1 tsk. Grøn chili, finthakket
    • 1 tsk. groft salt
    • 1 tsk. citronpeber
    • 25 g. smør

    Squash spaghetti

    • 2,25 liter vand
    • 2,25 tsk. groft salt
    • 300 g tørret fuldkorns spaghetti
    • 2 stk. squash

    Citron hytteost

    • 300 g Karolines Køkken Hytteost 4,5%
    • 1 tsk. Fintrevet citronskal (usprøjtet)
    • 2 tsk 1883 gul citron sirup

     

    Sådan gør du:

    1. Bland det hakkede kød med hytteost, æg, havregryn, hvidløg, chili, salt og peber
    2. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 minutter
    3. Form farsen til ca. 30 små kødboller (på størrelse med valnødder) og steg dem gyldne i smør i en pande – ca. 6 minutter i alt – vend dem af og til, så de bliver jævnt gyldne
    4. Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor stor gryde
    5. Kog spaghettien i ca. 10 minutter til den er mør uden at være blød
    6. Lav imens tynde spaghettistrimler af squashene – hvis den inderste del er svær at strimle, kan den skæres i små tern
    7. Kom squashstrimlerne i kogevandet og giv det et hurtigt opkog
    8. Lad derefter squash og spaghetti dryppe af i et dørslag
    9. Vend hytteost sammen med citronskal og -saft
    10. Anret spaghetti med små kødboller og citronhytteost på toppen
    11. Pynt med basilikumblade
    Opskrift og billede fra nemlig.com