Home / Opskrifter med 1883 Hvid chokolade sirup

    Opskrifter med 1883 Hvid chokolade sirup

    CHEESECAKE MED HVID CHOKOLADE OG LAKRIDS

    cheesecake
    Dette skal du bruge:
    Cheesecake
    • 50 g hvid chokolade
    • 3 spsk. 1883 hvid chokolade sirup
    • 200 g Digestive-kiks
    • 1 spsk. groft lakridspulver, f.eks. fra Johan Bülow
    • 100 g smør
    • 1 springform, 20 cm i diameter
    • husholdningsfilm til formen
    Hvid chokoladefyld til cheesecake
    • 350 g hvid chokolade
    • 2½ dl piskefløde
    • 200 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia
    • 250 g mascarpone
    Solbærkompot til cheesecake
    • 200 g solbær (fra frost)
    • 100 g sukker
    • 1 spsk. lakridssirup

     

    Sådan gør du

    1. Hak den hvide chokolade fint. Knus kiksene i en foodprocessor, og bland dem med chokolade og lakridspulver i en skål. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen. Pres kikseblandingen ud i bunden af en springform beklædt med husholdningsfilm, og glat overfladen. Sæt kiksebunden på køl.
    2. Hvidt chokoladefyld: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk fløde, flødeost og mascarpone sammen i en skål, til massen samler sig. Tilsæt den smeltede chokolade, og rør, til cremen er jævn. Fordel cremen oven på kiksebunden, dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer (eller natten over).
    3. Solbærkompot: Kog solbær og sukker sammen ved lav varme i 10 minutter. Rør lakridssirup i. Hæld på glas, og sæt på køl. Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Servér cheesecake med solbærkompot.
    Opskrift og billede fra femina

    PANNA COTTA MED HVID CHOKOLADE

    Panna Cotta

    En lækker og cremet panna cotta med den søde smag af hvid chokolade og vaniljestang. Panna cotta er en populær dessert, der er hurtig at tilberede. Husk blot, at den skal stå på køl et par timer for at nå at sætte sig inden servering

     

    Dette skal du bruge:

    • 1 stk. husblas blad
    • 1 stk. vaniljestang
    • 3 dl piskefløde, 38%
    • 100g hvid chokolade
    • 2 spsk. 1883 hvid chokolade sirup

    Sådan gør du:

    1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter.
    2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld fløden i en kasserolle sammen med vaniljekorn- og stang, og bring det hele i kog.
    3. Bræk chokoladen i mindre stykker, som smeltes i den varme fløde.
    4. Tilsæt husblassen, og rør rundt.
    5. Smag til med 1883 hvid chokolade sirup.
    6. Tag vaniljestangen op, og fordel blandingen i små forme eller portionsglas.
    7. Stil panna cottaen i køleskabet et par timer, indtil den har sat sig.

    Tips! Hvis du kan lide smagen af pomerans, kan du passende tilsætte ca. 0,5-1 teskefuld revet pomeransskal under opvarmning af fløden. Smagen giver en fantastisk kontrast til den søde hvide chokolade. Pomerans kan dog give en lidt syrlig eftersmag.

    Opskrift og billede fra Santa Maria World