Home / Opskrifter med 1883 Hyldeblomst sirup

    Opskrifter med 1883 Hyldeblomst sirup

    JORDBÆRIS MED HYLDEBLOMST

    jordbær/hyldeblomst is

    Skøn og cremet jordbæris med sommerlig smag af hyldeblomst. Isene kan også støbes som ispinde i stedet for, så giver opskriften 6-8 stk.

     

    Dette skal du bruge:

    • 2 stk. æggeblommer
    • 3 spsk. sukker
    • 0,25 stk. vaniljestang
    • 100 g jordbær, friske
    • 0,5 dl. 1883 hyldeblomst sirup
    • 1883 jordbær sirup
    • Frysetørrede jordbær

    Sådan gør du:

    1. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret og vaniljen, til det er lyst og luftigt, 3-4 min. Blend bærrene sammen med 1883 hyldeblomst sirup, hæld pureen igennem en sigte og vend det i æggesnapsen.
    2. Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke så ensartet, blød og cremet.
    3. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Smag evt. til med ekstra 1883 hyldeblomst sirup og 1883 jordbær sirup.
    4. Hæld ismassen i isbægre, drys med frysetørrede bær og sæt dem i fryseren i minimum 2-3 timer, til de er helt frosne.

    Tip!

    Isene smager bedst med solmodne, friske jordbær og hjemmelavet hyldeblomstsaft, så undgå at lave dem om vinteren.

    Opskrift og billede fra Samvirke

    CHAMPAGNEIS MED HYLDEBLOMST

    champagne/hyldeblomst is

    Denne is er perfekt som ”velkomstdrink” eller læskende forfriskning på en varm sommerdag. Isen kan serveres støbt i isforme eller som granite, hvor den findeles med en gaffel og serveres i cocktailglas.

     

    Dette skal du bruge:
    • 1 dl. 1883 hyldeblomst sirup
    • 3 dl. Mousserende vin eller tør hvidvin
    • Evt. 1883 citron sirup
    Sådan gør du:
    1. Bland 1883 hyldeblomst sirup med vinen.
    2. Smag eventuelt til med. 2 spsk. citronsaft.
    3. Fyld blandingen i 4 isforme eller champagneglas og sæt dem i fryseren min. 4 timer inden servering.
    4. TIP: tilsæt små jordbær, skiver af fersken eller anden frisk frugt inden champagneisen fryses, det ser smukt ud og giver ekstra smag.

     

    TIP!

    Tilsættelse lidt større mængder af alkohol til hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af ”slush-ice”. Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring. Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være med at overdossere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste smagsoplevelse og konsistens.

    Opskrift og billede fra Samvirke