fbpx
    Home / Opskrifter med 1883 Kirsebær sirup

    Opskrifter med 1883 Kirsebær sirup

    CHOKOLADEMARENGS MED LAKRIDSPARFAIT OG KIRSEBÆR

    kirsebær dessert

    Hjemmelavede marengs, som på en gang er skrøbelige og rustikke med en uimodståelig sej midte.

    Dette skal du bruge:

    • 1883 kirsebær sirup
    • 4 stk. pasteuriserede æggeblommer  (2 bægre)
    • 75 g rørsukker
    • 1 spsk lyst lakridspulver
    • 2 1⁄2 dl piskefløde
    • 200 g creme fraiche
    • 1⁄2 dl pasteuriserede æggehvider
    • 1⁄4 tsk. hvidvinseddike
    • 100 g sukker
    • 80 g mørk chokolade
    • 4 spsk. amarenakirsebær

    Sådan gør du

    1. Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
    2. Tilsæt lakridspulver, og pisk yderligere et øjeblik.
    3. Pisk fløden til letpisket skum. Tilsæt creme fraiche, og pisk yderligere et øjeblik.
    4. Vend cremen i æggesnapsen, til den er ensartet.
    5. Hæld iscremen i en form med tilhørende låg. Dæk iscremen med husholdningsfilm, og luk formen til. Frys iscremen i min. 6 timer. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 30 min. før servering.
    6. Tænd ovnen på 100°.
    7. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
    8. Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad, og afkøl.
    9. Hak resten af chokoladen.
    10. Vend forsigtigt den hakkede chokolade i marengs- massen.
    11. Vend til sidst forsigtigt smeltet chokolade i massen, så der dannes striber, og massen bliver marmoreret.
    12. Fordel skødesløst marengsmassen i fire store runde “reder” på en bageplade med bagepapir.
    13. Bag marengsene i ovnen i 60 min. Lad dem køle helt af.
    14. Servér kugler af lakridsparfait lagt op i marengsene. Læg et par syltede kirsebær over, og dryp mønstre med saften.
    Opskrift og billede fra Bobedre.dk

    This is custom heading element

    ispinde

    Læskende kirsebæris på nemmeste vis. De frosne ispinde kan dyppes i lys eller hvid, smeltet chokolade og vendes i krymmel, hvis du har lyst til det. 

    Dette skal du bruge til den lyse ispind:

    • 1883 kirsebær sirup
    • 1 dl.Kondenseret mælk med sukker (den i dåse)
    • 2 tsk.Vaniljesukker

    Dette skal du bruge til den mørke ispind:

    • 1883 kirsebær sirup
    • 4 spsk.Koncentreret hyldebærsaft

    Sådan gør du:
    Lys:

    1. Kom 1883 kirsebær sirup i en blender og tilføj kondenseret mælk og vaniljesukker.
    2. Blend massen jævn og hæld den i ispindeformene.
    3. Lad isene fryse i cirka 3 timer.

    Mørk

    1. Kom 1883 kirsebær sirup og koncentreret hyldeblomstsaft i en blender og blend jævnt.
    2. Smag til. Måske skal der mere sødme heri. Kom den blendede masse i formene, og frys den i 3 timer.
    3. Pynt med granatæbler
    Opskrift og billede fra Coop