Home / Opskrifter med 1883 Pistacie sirup

    Opskrifter med 1883 Pistacie sirup

    IS MED SMAG AF PISTACIE

    pistacie is

    Dette skal du bruge:

    • 120 g pistacienød
    • 3 æg
    • 1 dl. sukker
    • 1 spsk. vaniljesukker
    • 5 dl. piske-fløde
    • 1883 Pistacie sirup

    Sådan gør du:

    Gem 40 g pistaciekerner til drys.

    1. Hak resten superfint eller mal i en kværn.
    2. Kom æg og sukker samt vaniljesukker i en skål og pisk skummende.
    3. Kom fløden i en anden skål og pisk til let flødeskum.
    4. Vend hakkede pistaciekerner i æggesnapsen og vend til sidst fløden i.
    5. Smag til med 1883 pistacie sirup
    6. Rør isen i en ismaskine og kom i en skål.
    7. Drys pistaciekerner over og sæt i fryseren eller server.

    Uden ismaskine:

    1. Behold ismassen i en stor skål, dæk med film og sæt i fryseren.
    2. Pisk igennem efter en time. Gentag efter yderligere en time.

    Tip: Du kan naturligvis bytte pistacienødder ud med mandler eller valnøddekerner. Vi har testet med ristede helt afkølede hasselnøddekerner.

    Opskrift og billede fra Irma

    KRANSEKAGETOPPE MED PISTACIE

    pistacie kransekagetoppe

    Dette skal du bruge:

    Pistaciefyld

    • 25 g pistacienøddekerner
    • 1883 pistacie sirup
    • 25 g smør
    • 2 spsk sukker
    • ½ spsk hvedemel
    • 1½ spsk Karolines Køkken Piskefløde 38%

    Kransekagetoppe

    • 250 g ren, rå marcipan
    • 1¼ spsk æggehvider
    • 4 spsk sukker
    • ½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)

    Sådan gør du:

    Pistaciefyld

    1. Hak pistacienøddekernerne.
    2. Smelt smørret ved kraftig varme men uden at det bruner.
    3. Tilsæt nødder og de øvrige ingredienser.
    4. Lad fyldet koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min, eller til det har samlet sig til en blød masse.
    5. Lad pistaciefyldet køle af.
    6. Smag til med 1883 pistacie sirup

    Kransekagetoppe

    1. Ælt marcipanen sammen med æggehvide, sukker, limeskal og pistaciefyld – dejen er lidt klistret.
    2. Brug en spiseske til at sætte toppe af kagemasse på en plade med bagepapir.
    3. Læg endnu en bageplade under og bag toppene midt i ovnen.
    4. Tag kransekagetoppene ud når de er gyldne og lad dem køle af på en bagerist.

    Bagetid: Ca. 9 min. ved 250°.

    Opskrift og billede fra Arla