fbpx
    Home / Opskrifter med 1883 Sukkerfri hasselnød sirup

    Opskrifter med 1883 Sukkerfri hasselnød sirup

    FLØDEBOLLER MED HASSELNØDDER

    Flødeboller
    Smagen er dejlig rund og karamelagtig i disse luftige moccaflødeboller. Et lille drys salt sikrer, at kaffesmagen ikke bliver alt for bitter.

    Dette skal du bruge:

    50 gfriskbrygget, stærk kaffe
    125 gsukker
    1 stk.vaniljestang
    60 gGlukosesirup
    75 gæggehvider (evt. pasteuriserede)
    1 tsk.salt
    1 tsk.evt. instant kaffepulver (f.eks. Nescafe) eller malede kaffebønner
    20 stkflade nøddesmåkager eller små vafler (f.eks. Urtekram mini speltvafler)
    250 g250 g god, mørk chokolade, smeltet/tempereret
    2 spsk–1883 Sukkerfri hasselnød sirupEvt. hasselnøddeflager eller hakkede hasselnødder til drys

    Sådan gør du:

    1. Hæld kaffe, sukker (gem 1 spsk.), vaniljestang og glukose i en gryde, og bring det i kog over middel/høj varme.
    2. Lad sukkerblandingen koge i ca. 10-15 min., til den når en temperatur på 117-118 grader (til massen er tyknet til sirup, og konsistensen er karamelagtig, når den dryppes på en kold tallerken). Pisk imens æggehviderne stive med salt. det resterende sukker og 1883 sukkerfri hasselnød sirup.
    3. Når sukkerblandingen har nået den rette temperatur, hældes den i en tynd stråle i æggehviderne under konstant piskning (brug en elspisker). Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 10 min. piskning , så hav tålmodighed).
    4. Pisk skummet med kaffepulver/malet kaffe, smag til, og kom det i en sprøjtepose (evt. med glat tyl).
    5. Sprøjt forsigtigt skum ud på hver nøddekage, så det former en høj top. (Har du ikke en sprøjtepose, så smør skummet på med en dejskraber, så overfladen er glat og pæn).
    6. Lad flødebollerne stå 2-4 timer ved stuetemperatur, så skummet sætter sig (det bliver fastere, jo længere de står).
    7. Overtræk flødebollerne med chokolade. Det gøres nemmest ved at smelte ekstra chokolade og dyppeflødebollerne heri, alternativt kan flødebollerne sættes på en hulske og overhældes med chokolade, til det dækker, eller chokoladen kan pensles på.
    8. Drys evt. med pynt, og lad chokoladen størkne inden servering.
    Opskrift og billede fra Samvirke

    MARENGSLAGKAGE MED MOKKA/HASSELNØDDE CREME

    Dette skal du bruge:

    • 2 dl. Piskefløde
    • Lidt mynte
    • 200 g rørsukker
    • 2 spsk 1883 sukkerfri hasselnød sirup
    • 75 g mørk chokolade
    • 20 g hasselnødder
    • 4 æggehvider
    • 3 spsk. flormelis
    • 100 g brombær
    • 100 g blåbær
    • 3 spsk. stærk kaffe
    • 1 dl. græsk yoghurt 10%

     

    Sådan gør du:

    1. Tænd ovnen på 110 grader. Pisk æggehviderne med 3 spsk af rørsukkeret, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret og 1883 hasselnød siruppen langsomt hældes i hviderne, og pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens.
    2. Smør marengsmassen ud i 2 store cirkler (ca. 20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 20 min. Afkøl marengsbundene på en rist.  
    3. Rør græsk yoghurt sammen med flormelis. Pisk fløden til skum i en skål, og vend den sammen med yoghurten og 1883 sukkerfri hasselnød sirup. Hak chokoladen i mindre stykker, og vend dem i cremen sammen med den kolde kaffe.  
    4. Rist hasselnødderne på en tør pande til de er let gyldne, afkøl dem let, og hak dem derefter groft.
    5. Læg marengslagkagen sammen med mokka-hasselnøddecremen ½-1 time før servering. Drys toppen med flormelis, og pynt med blåbær, brombær, hakkede nødder og friske mynteblade.
    Opskrift fra Coop