Home / Opskrifter med 1883 karamel sirup

    Opskrifter med 1883 karamel sirup

    FLØDEBOLLER MED KARAMEL

    Flødeboller
    Smagen er dejlig rund og karamelagtig i disse luftige moccaflødeboller. Et lille drys salt sikrer, at kaffesmagen ikke bliver alt for bitter.

    Dette skal du bruge:

    125 gsukker
    1 stk.vaniljestang
    60 gGlukosesirup
    75 gæggehvider (evt. pasteuriserede)
    1 tsk.salt
    1 tsk.evt. instant kaffepulver (f.eks. Nescafe) eller malede kaffebønner
    20 stkflade nøddesmåkager eller små vafler (f.eks. Urtekram mini speltvafler)
    250 g250 g god, mørk chokolade, smeltet/tempereret
    2 spsk1883 Økologisk karamel sirup

    Sådan gør du:

    1. Hæld kaffe, sukker (gem 1 spsk.), vaniljestang og glukose i en gryde, og bring det i kog over middel/høj varme.
    2. Lad sukkerblandingen koge i ca. 10-15 min., til den når en temperatur på 117-118 grader (til massen er tyknet til sirup, og konsistensen er karamelagtig, når den dryppes på en kold tallerken). Pisk imens æggehviderne stive med salt. det resterende sukker og 1883 karamel sirup.
    3. Når sukkerblandingen har nået den rette temperatur, hældes den i en tynd stråle i æggehviderne under konstant piskning (brug en elspisker). Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 10 min. piskning , så hav tålmodighed).
    4. Smag til med 1883 karamel sirup, og kom det i en sprøjtepose (evt. med glat tyl).
    5. Sprøjt forsigtigt skum ud på hver nøddekage, så det former en høj top. (Har du ikke en sprøjtepose, så smør skummet på med en dejskraber, så overfladen er glat og pæn).
    6. Lad flødebollerne stå 2-4 timer ved stuetemperatur, så skummet sætter sig (det bliver fastere, jo længere de står).
    7. Overtræk flødebollerne med chokolade. Det gøres nemmest ved at smelte ekstra chokolade og dyppeflødebollerne heri, alternativt kan flødebollerne sættes på en hulske og overhældes med chokolade, til det dækker, eller chokoladen kan pensles på.
    8. Drys evt. med pynt, og lad chokoladen størkne inden servering.
    Opskrift og billede fra Samvirke

    CRAZY FROZEN ICE COFFEE WITH CARAMEL

    CRAZY FROZEN ICE COFFEE WITH CARAMEL

    Dette skal du bruge

    • 1,5 spsk. kondenseret mælk
    • 1,5 dl mælk
    • 2 espresso shots
    • 16 isterninger
    • 2 tsk. 1883 økologisk karamel sirup
    • Hakket mørk chokolade
    • 1883 Karamel sauce
    • Flødeskum af 1,5 dl fløde

    Sådan gør du:

    1. Lav kaffen og lad den blive kold.
    2. Blend kondenseret mælk, mælk, isterninger, 1883 økologisk karamel sirup og espresso til det bliver cremet.
    3. Kom lidt karamel op ad siderne og i bunden af to glas.
    4. Pisk fløden til skum.
    5. Hæld iskaffen i glassene og top med flødeskum og hakket mørk chokolade.
    6. Velbekomme!
    Opskrift og billede fra Frederikke Waerens